ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ CURING THE LIMBO

Female-Empowerment.jpg
«Εξαιρετικό με χρήσιμες πληροφορίες»
«Βρήκα νέους φίλους»
«Έμαθα τα εργασιακά μου δικαιώματα για την απασχόληση»
«Ήταν μια ανασκόπηση των στόχων και των επιτευγμάτων μου»
«Συνεργασία και Δικτύωση»
«Ήταν πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό για μένα»

Με αυτές τις εκφράσεις περιέγραψαν την εμπειρία τους οι συμμετέχουσες στα «Εργαστήρια Ενδυνάμωσης & Προετοιμασίας Ένταξης στην αγορά εργασίας για γυναίκες» που διοργάνωσε η υπηρεσία εργασιακής συμβουλευτικής του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, με την υποστήριξη της International Rescue Committee (IRC), για γυναίκες πρόσφυγες από την πόλη της Αθήνας.

Στόχος των εργαστηρίων ήταν η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων, απαραίτητες για το σχεδιασμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στη σειρά εργαστήριων είχαν την ευκαιρία να προσδιορίσουν τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητές τους, να ενημερωθούν για τους τρόπους αναζήτησης εργασίας, καθώς και για τη διαδικασία προετοιμασίας για μια συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εργασιακή κουλτούρα της Ελλάδας, αλλά και βασικά εργασιακά δικαιώματα με εξειδίκευση στις εργαζόμενες γυναίκες.

Τα εργαστήρια είχαν δίωρη διάρκεια και πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 8, 10 & 12 Φεβρουαρίου 2021, στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Φαρσί.