ACCMR DIGITAL JOB FAIR ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2021

Επιχειρήσεις και υποψήφιοι εργαζόμενοι διασυνδέονται προωθώντας ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση.

DIGITAL JOB FAIR FB POST.png

Την Παρασκευή 14 Μαΐου η Επιτροπή Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ένταξης στην Εργασία του ACCMR | Δήμος Αθηναίων με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο του Προγράμματος HELIOS *, διοργανώνουν Ψηφιακό Job Fair στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία με κεντρικό στόχο την ενημέρωση υποψήφιων εργαζομένων ώστε να διευκολυνθεί η ενταξιακή τους πορεία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την ένταξη, κα Σοφία Βούλτεψη. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει η κα Ιωάννα Γλύκου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικό-Οικονομικής Ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο κ. Gianluca Rocco, Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας και η κα Μελίνα Δασκαλάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών.

Η εκδήλωση κατά την οποία θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία στα Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά και Φαρσί, απευθύνεται κυρίως σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. 

Γνωρίζοντας τον κόσμο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιχειρήσεις και εξειδικευμένες ΜΚΟ θα πληροφορήσουν σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία στην Ελλάδα. Ποιες δεξιότητες κάνουν έναν υποψήφιο να ξεχωρίσει, πώς διαφοροποιείται η εργασιακή κουλτούρα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης, ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις ενός εργαζόμενου στον κλάδο, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν. Επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες θα μοιραστούν τη δική τους εμπειρία απασχόλησης με υποψήφιους εργαζομένους ενώ ακολουθώντας αμφίδρομη προσέγγιση, και οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ισότητας ευκαιριών και διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας.

Διεκδικώντας μια θέση εργασίας

Παράλληλα με το συνέδριο, θα φιλοξενηθούν εταιρείες οι οποίες μέσω ψηφιακών περιπτέρων θα διεξάγουν συνεντεύξεις με αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά σε αυτόν τον χώρο, σύμφωνα με κριτήρια καταλληλότητας. 

Οι εγγραφές έχουν κλείσει. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο τέλος της σελίδας.

* Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

To Job Fair αποτελεί μια πρωτοβουλία των μελών της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ένταξης στην Εργασία - Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συμμετέχοντες φορείς: ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity, Catholic Relief Services (CRS), Curing the Limbo (Δήμος Αθηναίων),  ΔΟΜ, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), International Rescue Committee (IRC Hellas), Κάριτας ΕλλάςOdyssea και Solidarity Now.