ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

photo_networking+(1).png

Στο πλαίσιο της οργάνωσης εκπαιδευτικού σεμιναρίου δικτύωσης και ανάπτυξης στρατηγικών ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους στον τομέα του προσφυγικού προγραμματίζεται η επόμενη ενότητα του εργαστηρίου με θέμα: «Άτομο, Ομάδα και ψυχική ανθεκτικότητα». 

Στις προηγούμενες συναντήσεις συζητήθηκαν οι απρόβλεπτες και αβέβαιες αλλαγές που αντιμετωπίζουμε στην εποχή της πανδημίας, οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και οι πιέσεις και οι απαιτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν τα περισσότερα άτομα, ομάδες και οργανισμοί. Στην τελευταία  συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη να επικεντρωθεί το σεμινάριο στην ψυχική ανθεκτικότητα, τους ρόλους των μελών, την επικοινωνία και τη δυναμική που αναπτύσσουν οι ομάδες στο προσφυγικό.

Στόχος του διαδικτυακού εργαστηρίου με θέμα: «Άτομο, Ομάδα και ψυχική ανθεκτικότητα», που θα λάβει  χώρα Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 15.00-19.00 είναι να δοθεί έμφαση τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη διεργασία της ομάδας, ώστε να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ευαλωτότητα και την ανθεκτικότητα των ομάδων και των μελών που τις συγκροτούν και να αναδειχθούν τρόποι ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της επικοινωνίας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και η συνάντηση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την Μάρθα Κουτσογιαννούλη στο 6944360736

 

 Εκπαιδευτές-Συντονιστές:

Θάλεια Δραγώνα, Ομ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).